ÅRETS LINE UP

NEA AND THE REGULARS

Nea & The Regulars består av åtte musikere, alle med forskjellig bakgrunn, fra rock og pop til jazz og avant-garde, noe som godt kan høres i bandets utvida lydbilde og spillestil. De tanderer en linje mellom tight soul og funk, og mer utadgående tendenser fra jazz- og rock-verdenen. Musikalsk kan det høres ut som om Aretha Franklin møter Jaga Jazzist – og DET vil du definitivt høre.

OLIANA

Oliana er en spenstig powerduo fra Romsdalen.De spiller groovy, heavy, soulful rock inspirert av 60-tallsband som Black Sabbath og Jimi Hendrix Experience kombinert med desert-rock, soul, blues og folkemusikk.Det som definerer Olianas sound er Nils’ oppsett med tre amper dynket i hissig fuzz - som gir en mektig og fyldig tone som evner å gi vind i håret i kombinasjon med Estens tordnende trommespill.

DRONGO

Når dette åttehodede trollet entrer Trollscena, så er det et mirakel om Mannen ikke faller! For her blir det hopping og dansing fra start til slutt! Med sin blanding av space disco, krautrock og technoestetikk har åttemannsorkesteret Drongo tatt den norske kosmiske house-arven inn i bandformatet. Musikken deres har blitt hyllet inorske riksdekkende medier som P3 og VG såvel som obskure musikkblogger verden over.

RONNY VER

Det eneste punkbandet kapable til å skape fred i Midtøsten og faenskap i vesten klarte å slippe den tredje beste norske punke-ep'n i sommer ("Til Lykke").Bandet har laget en musikalsk delfiakake der sjokoladen er erstattet med hardcore punk, den sårt savnede Per-kjeksen er erstattet med støy, marsipanen er blitt til svartmetall og geletoppene er erstattet med skrikete tekster om «sysstemet», skamløs øldrikking og underetasjen til Kari Jaquesson.

MARIA LOTUS

Maria Lotus er et multitalent av en artist som har hatt en lang karriere som både danser, koreograf og skuespiller. Debutalbumet hennes, «Melaninrik», utgitt i 2020, imponerte publikum med sine kraftige og brutale tekster med innsiktsfulle skildringer av livet til en melaninrik mor, artist, sanger, danser og aktivist. Hennes andre album "High Life" viser hennes allsidighet som artist, og tar deg med på en reise gjennom forskjellige sjangre og lydlandskap, samtidig som hun er tro mot røttene hennes innen hip-hop og rap.

DØDSEGO

Opprinnelig skapt som en rockekvartett i Eidsvoll anno 2016, henter Dødsego inspirasjon fra pionerer som King Gizzard & The Lizard Wizard, Motorpsycho og The Doors. Siden den gang har bandet utviklet seg til et syvhodet beist med saksofon, en rekke gitarister og visual jockey, med sin helt egen sound og konsertopplevelse. Deres syvende medlem, Julie R. Hopshaug, styrer bandets visuelle backdrop i øyeblikket med musikken, som sammen skaper et eksplosivt og unikt show.

MOST LIKELY MARLIN

Most Likely Marlin er bestevennen din fra en tenåringsfilm. Hun som ser ut som en alve-prinsesse, søt på retro skøyter og dekorerte veggene med Messi plakater på rommet sitt.

Musikken hennes er et planetsystem av glitrende, gitardrevet indie som får hjertet til å hamre. Hun elsker Phoebe Bridgers, minner mer om Clairo, men høres bare mest ut som seg selv.

AUGUSTUS BANKS

Augustus Banks, a rapper born in LA, and currently residing in Harlem, skillfully blends the vibes of both LA and NY in his music.

Growing up between both cities, his storytelling and raw lyrics reflect his dreams and aspirations, creating a captivating blend of vivid imagery and powerful emotions that transport listeners into his world.

Augustus Banks invites listeners to join him on his artistic voyage as he leaves his mark on the hip-hop scene with his soul-stirring verses and infectious beats. Lookout for this upcoming album dropping 2024!

DENNIS

Vi bringer Berlin-house og techno til Romsdalen!

Payam aka Dennis et kjent ansikt på Risen/. Han er en Berlin-basert DJ som fant sin kjærlighet til vinyl gjennom Coppi-kollektivet og spesialiserer seg på å gi deg varme house- og techno-grooves.

Gled dere til å smelte sammen på Trollklubben når Dennis spiller deilig musikk for dere flere ganger i løpet av festivaluka!

OKEYDA X JUNGLE JULES

Med en kjærlighet for tunge hiphop-beats drysset med hjernesmeltende lyddesign, tar Okayda med seg en beinhard attitude til dansegulvet. Kompromissløst og avant garde.

Med ett øye for det vakre, hypnotiserer JungleJules deg inn i duoens verden med glitchy visuals synkronisert med musikken. Dette blir en vill audiovisuell opplevelse.

WEEKEND COWBOYS

Forvent ingen referanse til cowboyer, men en følelse av frihet. Et melodisk lydbilde bestående av en gitar gjennomvåt av reverb, vibrato, delay og chorus. En bass som minner deg om «the muddy disco waters» fra 70-tallet. En synth som dekker alt i en febrilsk atmosfære. Trommer som aldri kommer for sent.

Det blir deilig og magisk når dette bandet fyrer av startskuddet på lørdagens konsertkavalkade!

DJ LAÜGET

På morgenkvisten tusser tussa KIIRA fram fra skogen for å bryte den stille helgero.

Med elektronisk musikk fra sitt hjerte byr hun opp til tidlig dans, som får deg til å svinge din svans!
Grip dagen, bli med på morgenrave fredag og lørdag; få blodet til å strømme, ut av din verden av drømme.

Ellers spiller flere DJ's fra DJ Laüget spredt utover i festivalen.

GRAS

Bandet GRAS har befestet seg som et vokalrikt og solid liveband bestående av syv trønderske musikere. I fjor var GRAS aktuelle med plateslipp på albumet «Barfot», i samarbeid med Trondheimsolistene og Frode Fjellheim. Nå kan du oppleve akustiske og nedstrippede versjoner av GRAS-låtene med fire av musikerne. Lydbildet krydres med instrumenter som sjøtromme, klokkespill, rørtromme, regnstav, melodika, frøkapsler, vindspill og kniv på kvern.

THE SIDEWAYS

The Sideways har siden den spede starten i 2010 vokst fra å være blyge kids som bokser rundt seg med skobetraktende referanserock til å ta plass som modne og særegne låtskrivere i den norske alternativ-rockfloraen. I kjølvannet av en rekke utgivelser på sitt eget label har anmeldere i inn- og utland trekt de frem som sterke formidlere av perfeksjonert jangly power pop og som brobyggere mellom det sarte og ømfintlige og kaskader av fuzz og vegger av støy. Bandets kjerne består i dag av brødrene Øystein og Jan Tore Megård og Brage Kristian Einum og med seg live har de i tillegg Viktor Stavrum og Knut Finsaas-Kleiberg. Bandet er aktuelle med låta “Silver Breeze” utgitt i desember 2023 på 7” vinyl + digitalt.

PISS I MOTVIND

Bandet Piss i Motvind startet i en kjeller i Kristiansand i 2016. Siden den gang har bandets historie bare blitt større. De har stort sett holdt seg sør for Sørlandsporten, på puber og lokale scener, men de har også spilt på festivaler i Bergen og Kongsvinger.

Når Piss i motvind entrer scenen på Trollkaukfestivalen kan du regne med å høre alt fra Bob Dylan til Rage Against The Machine. Bandet gleder seg til å lage god stemning sammen med dere!

JULIAN ROY

Julian Roy er en låtskriver og produsent basert i Mexico City og Los Angeles. I løpet av de siste årene har Julian fokusert på å utvide sitt musikalske fellesskap utenfor USA, med turer gjennom Sentral-/Sør-Amerika, Europa og Asia. Han avsluttet nylig et 3-måneders låtskriveropphold i Medellin, Colombia og jobber nå med forskjellige artister i Mexico City.

Julian slipper sitt debutalbum 22. mars, med tittelen «friends first». Musikken hans er inspirert av å reise verden rundt og skape gode relasjoner med mennesker gjennom hele livet... og selvfølgelig ei litta kjærlighetssorg. Julians sound er best sammenlignet med artister som Mac Miller, Frank Ocean og Chet Faker.

KINGS OF THE VALLEY

Kings of the Valley spiller riffbaserte låter kombinert med lange drømmende partier med innslag av Mellotron, gitarsoloer, melodisk bassing, orgelbrus og pulserende trommer, over til fengende refreng med både godt trøkk og flerstemt sang. God gammel prog- og moderne stonerrock i skjønn forening! Bandets uttrykk har sterke fellestrekk med syttitalls-rock, psykedelisk rock, god gammel progrock og stilren stonerrock.

Musikken er knyttet sammen av et eget særpreg som er blitt til i bandmedlemmenes møte med hverandre – hvor fire musikere med ulike musikalske røtter er blitt knyttet sammen. Også slenger de på litt mer gitar og tangenter, så smeller Kings of the Valley til med trivelig «stoner-prog».

DET SKANDALØSE ORKESTER

Det Skandaløse Orkester er et bergensk kultband som ikke ligner på noe annet i norsk musikkhistorie. De har blitt omtalt som det rareste, mest fascinerende, kompetente og tighteste bandet i Bergen, og blir sammenlignet med artister som Tom Waits og Frank Zappa.

Det er aldri godt å vite hva som skjer under disse konsertene og sjangermessig går det i berg og dalbane fra prog og jazz via punk, folk og polka til country and western, rave og fotballmusikk. Noen av låtene er instrumentale, mens andre har tekster som ofte tar for seg konflikten mellom de utstøtte og de normale i samfunnet.
Sommeren 2019 gjorde de en legendarisk fet opptreden under deres første konsert utenlands på “Zappanale Festival” i Tyskland, noe som resulterte i konsertfilmen «Legends of Europe».

RULEFINN

Etter å ha fordypet seg i Disco-grotta i godt over 20 år, har Rulefinn omsider kommet seg opp for å trekke oksygen og lukte litt på blomstene. En kombinasjon av mild dykkersyke og en fortrengt barndom med hovedfokus på Warp Records, The Prodigy, Moby og kommersiellt trance har pusha det en gang 70- og 80-tallsdominerte lydbildet hans over i 90-tallets psykedeliske saw-synther, progressive house, Acid og ungdommens forferdelige dunka-dunka.

Hvordan dette utspiller seg i løpet av en helaften er vanskelig å si, men det er med dansegulvet i fokus ( og ikke de barte-tvinnende platesamlerne langs veggen).

Det blir en deilig avslutning på festivalen når Rulefinn snurrer i gang magisk musikk på Trollklubben! Øv deg på dine råeste dancemooves og gjør deg klar til en het festivalavslutning!

ODA TRØEN

Oda Trøen er en trondheimsbasert artist fra Ålen som lager ærlig countrymusikk inspirert av hendelser i hverdagen, kjærlighetssorg og vennskap. Med sarkasme og humor bygger hun opp under narrativ som både underholder, fenger og er gjenkjennelig for lytteren.Dette var Adresseavisens anmelder, Ole Jacob Hoel, sin dom i etterkant av årets Trondheim Calling:

«Det lukter rett og slett litt befriende silo av uttrykket og musikken hennes. Hun har en herlig Dolly Parton-knekk i stemmen, samtidig som hele pakken har en litt mer rocka Emmylou Harris / Gram Parsons-aura. Og så skriver hun riktig gode låter. Trioen fra høstens EP er en perlerekke: «Too Late to Die Young», «Vodka Soda» og «Rocky And Adrian» er så bra som hva som helst fra utlandet.» (Adressa, 2023).

PROGRAM

Se hele programmet for helga på vår instagram @trollkaukfestivalen
Festivalpass 2024

Festivalpass 2024

Regular price2.222,00 kr
/
Tax included.

Ticket Type