Ting som er kjekt å vite

Du har kanskje noen spørsmål om det ene og det andre! Her finner du litt info om både mat, overnatting, fasiliteter og diverse – bare bla deg litt nedover. Ta kontakt om det er noe annet du lurer på!

Risenreglene

Kjærlighet
Trollkaukfestivalen er for alle (18+), så det er viktig at vi alle tar vare på hverandre. Ta en sjekk om naboen din har det fint, inkluder de du ikke kjenner og ta vare på alle du møter og ser <3

Totalforbud mot åpen ild
For natur, sikkerhet og hygge, så er det forbud mot åpen ild og engangsgriller på  camp- og festivalområde, og parkering. 

Risenhuset
Det idylliske Risenhuset som ligger på området er ikke for alle. Her bor Risenbanden til hverdags, og det gjør de under festivalen også. Viktig at dette blir respektert, da de er så snille og låner ut sin egen hage for at vi skal ha en fin helg.

Hjelpende hånd
Vi trenger nok litt hjelp underveis, så plutselig kan du bli satt i litt arbeid. Veldig snille arbeidsoppgaver vel og merke! Plaster-ansvarlig, grill-ansvarlig eller konferansier – hvem vet! Og kast gjerne søpla di selv, så slipper noen andre å gjøre det. 

Trafikk og sikkerhet
Rett ved området ligger det en veldig trafikkert vei (80-sone). Vennligst ikke ta rusleturen langs veien, da kan du heller ta en tur i Trollstien – det er mye hyggeligere. 

Skjenkebevilling
For at festivalen skal kunne eksistere, så må det skjenkebevilling til. Dere kommer til å skjønne reglene ved ankomst, og fint om dette blir fulgt – slik at det ikke blir unødig trøbbel <3

Praktisk info

Den beste måten å komme seg til Trollkauk på er selvsagt den fine togturen med Raumabanen. Faktisk en av Norges vakreste togstrekninger sies det! Om ikke så er det jo ålreit å samkjøre med andre, eller ta bussen. Hopp av på Myrabø! Festivalområdet ligger ca. 15 min. med bil fra Åndalsnes sentrum.

Vi anbefaler å sove i telt, men har også et begrenset antall plasser til bobil og campingvogner. Hengekøye er også selvsagt mulig, men kan være lurt å ta med seg en tarp om det skulle bli litt regn. Om du ønsker å bo i bil/buss/campingvogn kan det være lurt å komme i god tid før festivalstart, for å få den perfekte spotten!

NB! Det er ikke tilgjengelig strøm til bobiler.

Hver morgen blir det servert god, hjemmelaget frokost, som er inkl. i festivalbilletten din! Det vil også være noen foodtrucks på festivalområdet som vil selge varierende og digg mat til alle sultne troll. Vi setter også opp en enkel kjøkkenstasjon, samt en kullgrill hvor det vil være mulig å lage sin egen mat, om det er ønskelig. Ta med det du måtte ha av utstyr og stæsj selv.

Det vil også være mulighet for å kjøpe typiske kioskvarer, og alkoholholdige varer i Trollbaren! Trenger du noe mer, finner du flere butikker og restauranter i Åndalsnes sentrum – kun 15 min unna festivalområdet med bil.

På camp- og festivalområdet vil det være toalett tilgjengelig. Med do-papir, rennende vann og såpe! Men alltid lurt å ta med en rull eller to om det plutselig skulle være nødvendig. Om du trenger en skikkelig vask, så kan du dra inn til Åndalsnes sentrum og ta en dusj på CirkleK. Snill pris og ca. 15 min. kjøretur fra festivalområdet!

Det finnes også en haug av campingplasser rundt omkring, slik at man kan benytte seg av fasilitetene der. Pris vil nok variere. Meeen et steinkast unna festivalområdet kan du hoppe i elva for en forfriskende dukkert – ikke glem shampo og balsam!

Det kommer også til å være drikkevann på festivalområdet, så ta med vannflaske. Om du følger Trollstien og Gamle Kongevei som leder til Olaskarsgrova, så får du friskt drikkevann fra bekken. Rusler du videre til Jonsoksteinen får du opplevde en nydelig utsikt utover dalen, Trollveggen og ikke minst festivalområdet. Der finner du også en foss hvor du kan ta en forfriskende dusj!

Trollkauk er opptatt av å være så miljøvennlig som mulig, og derfor oppfordrer vi alle til rydde, sortere
og kaste søpla si riktig. Rundt omkring på både camp- og festivalområdet vil det bli satt opp miljøstasjoner hvor vi sorterer papp, pant og restavfall. En større container kommer også, om det skal være nødvendig for å kaste noe større.

Det viktigste er at området er like fint etter festivalen, som det var før. Så skyll, brett og stapp. Eller ta det
med hjem igjen 👏🏼

Det er dessverre en del flått i området, så sjekk deg og dine jevnlig for de små blodsugerne. Det er litt kjedelig, men se på det som en form for frivillig arbeid <3 

Aktiviteter og ting som skjer

Festivalhelga er fullpakket med ting du kan bli med på! Start morgenen med rave eller yoga, dra på buldretur med nye venner eller bli med å fyll Risen bruktmarked med fine skatter <3

Om du vil lese mer om hver aktivitet, så kan du se mer av det på vår insta @trollkaukfestivalen!